Details

Vendégünk Kovács Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

10 hozzászólás

 • Szilágyi Irma 3 évvel ago

  Tisztelt Műsorvezető!

  Szeretnék néhány kérdést föltenni Kovács Csabának a recepttel kapcsolatban. Kérem adja meg az e-mail címét!

  Köszönettel:

  Szilágyi Irma

  • Bereznay Imre 2 évvel ago

   Tisztelt Uraim!
   A porckopás megszüntetéséről szóló műsort 3x néztem végig de a Kovács úr hangját sajnos nem sikerült jól hallanom. Sokat segítene sokunknak ha a hozzávalók mennyiségét megadnák az oldalon. Vagyunk
   egy páran akik nagy szeretettel köszönnénk meg. BÉKÉS BOLDOG ÜJ ÉVET MINDEN OLVASO ÉS NÉZŐ TÁRSNAK:
   Valamint a HUN TV egész csapatának.Bereznay Imre

  • István 2 évvel ago

   Áldot napot kívánok
   Pozsonyból írok, kérném szívesen a Kovács Csaba imel címét a Porckopás gyors kezelésére , mert a videobol nem tudtam feljegyezni.a receptet
   Üdvözlettel
   Mészáros István

 • Nagy Èva Anna 2 évvel ago

  Tisztelt müsorvezetö ùr.Nagy Èva Anna a nevem 68 èves vagyok,Marosvàsàrhelyt èlek. A porc problèmàm föleg gerinc tàjèkon, lassan araszolva tàmadott.
  Gyerekkoromtol sportolatam,kerèkpàroztam,biokertèszkedtem fèrjemmel együtt.Könyvelö a mestersègem.(nyugdijas vagyok)
  Màr 40 èves korom körül gerinc problèmàim adodtak.Kereszttàjèk elöször, most màr gerind közèpttàjèk is.Fizikoteràpia,gyuladàscsökkentök stb. Voltama Bp-i gerincintèztebe is
  .Nem müttendö nincsenek kinövèsek stb.Semmilyen megoldàst nemtudtak ajànlani: gyògytorna,talpbetèt,cosrset stb A Platinum Kiropraktikàt is megprobàlatam.A porcok elszivacsosodtak,arra “roggyanak” amerre akarnak.Lassan jàrni sem tudok.Ràèrös kellemetlen merevsèg kinoz.Idegorvoshoz nem tartozik,reumatologiailag negativ,nem autoimmun stb.Nagyon belefàradtam lelkileg is
  .Elkèszitetem a marhatèrdböl kèszitett “kocsonyàs anyagot” A kèrdèsem az volna; II.tip.cukorbeteg vagyok ennyi amit tudok kronikus bajt.
  Mennyi ideig kell hasznàljam?Mivel a bal tèrdem terheltem a rossz tartàs miatt az fàjt.A vèrzsirt emelheti _e? Nagyon keveset tudok jàrni, mozogni.Ezèrt kèrdezem. Nagyon jò volna ha a remènyt tartanà legalàbb bennem!!! Gerinc problèmàs betegen segitett e? A vàlasz elöre is köszönöm. èva anna 2018 Nov.27.

 • Kasza Zoltan 2 évvel ago

  Tisztelt Huntv!
  Szeretnem elkerni Kovacs Csaba valamilyen elerhetoseget. Szeretnek tole kerni a keszitmenyebol ha van ra mod. Elkeszites nagyon nehezkesen menne, ha volna ra mod akkor ezt elkerulnem.
  Regota szenvedek izuleti problemak miatt es meg a 30-as eveim felenel sem jarok.
  Elore is koszonom.
  Mimden jot!
  Kasza Zoltan

 • Dudás Mihályné 2 évvel ago

  Üdvözlöm! Az izületiporc építéssel kapcsolatban szeretnék további tudnivalók hoz jutni. Egy elérhetőséget szeretnék kérni.

  Előre is köszönöm!

 • Ling Antal 62 ev 190 magas 135 kg 2 évvel ago

  Tisztelt Kovács Úr ! Tegnap hallgattam az adást elkészítem a füzetet de mivel súlyom is a magasságom is komoly és sok éve fáj de még a hártyák nem sérültek én annyi tanácsot szeretnék kérni hogy ön szerint hány ilyen füzetet kell elkészítsék és van más amire odafigyeljek hogy kiváló eredményt érjek el Remélem a recept órát ez pontosan megértettem és megköszönném ha visszajelezne a mobilszámom az + 36 30/202-6900
  Köszönettel: Antal

 • Nagy Farkas 2 évvel ago

  Szép napot!

  Kérem segítsenek abban.hogy Kovács Csaba úrral tudják bármilyen úton kommunikálni. Lenne egy pár kérdésem irányába.

  Köszönettel:
  Nagy Farkas

 • Nagy Farkas 2 évvel ago

  Szép napot!

  Kérem segítsenek abban,hogy Kovács Csaba úrral tudjak bármilyen úton kommunikálni! Lenne egy pár kérdésem irányába.

  Köszönettel:
  Nagy Farkas

 • Kovács Csaba 2 évvel ago

  Kopásos, tápanyaghiányos ízületek gyors javítása.
  Lista kb. 5-8 liter kocsonya elkészítéséhez.
  3 db marha térdízület
  1 kanál NaCl (!) só
  1 csomag babérlevél
  3 *12 liter szűrt víz (nem csapvíz)
  Hentessel kivágatjuk csontfűrésszel a marha csánkját, térdízületét. A maradék csöves csont és bőr nem kell, viszont fontos, hogy ínszalagokkal, ízületi tokkal, irhaszerű szövetekkel együtt kérjük.
  A marhaízülettel jók a gyógyulási tapasztalatok. Még jobb alapanyag a génmódosított import tápot mellőző, viszonylag kevés antibiotikummal kezelt, izoláltan a pusztában tartott mangalica, bivaly, őstulok, és a szürke marha.
  Ezek beszerezhetők pl. a Bp-i Lehel-téri és a Fehérvári úti piacon is. Kispesti piacon már előkészítve, pontosan kivágva, bőr nélkül árulják kb. 300.-Ft/db áron. Ezek összetétele és a szerkezete a gyakorlati tapasztalatok alapján is jobb, mint a kisebb állatoké. A gerinces emlős térdízületéből kifőzött összetevők megközelítőleg ugyan abban az arányban vannak a főző lében, amilyen arányban az embernek is szükséges pótolni.
  Hüllők, madarak porcai szerkezetükben és összetételükben is eltérnek a gerinces emlősökétől, ezért szervezetünk csak nagyobb átalakítás után, jóval kisebb arányban tudja hasznosítani. Pl.: a csirkelábat, mely lényegesen kisebb terhelésnek van kitéve, mint az ember ízületei. Az összetétele sem igazán alkalmas, az eltérő anyagszerkezete miatt sem integrálódik be olyan jól és olyan mennyiségben az emberi porcokba, és a csonthoz.
  5L gél (~6db 8dl-es üveg, mely 4 kúrára elég) ára csak kb. 900- 1500.- Ft. (!)
  Elkészítése: A megmosás után teljesen szétbontjuk, a csillapító ízületekkel együtt. 12-15 literes fazékba szűrt, vagy akár desztillált vizet teszünk, Na Cl sót, 5-7db növényi betegségektől mentes átválogatott babérlevéllel, és lassú tűzön, de 100C fokon 16-22 órán át főzzük a szétszedett csontvégeket, ínakat.
  Vigyázat, a 9 órai főzés után a számunkra fontos alkotóelemek még nem elég puhák, hogy belekeveredjenek a főző lébe. Így a méretüknél fogva nem is tudnak olyan mértékben felszívódni vékonybélben.
  A vizet 3 óránként pótoljuk, hogy teljesen ellepje. Födő alatt főzzük. (A sót értelemszerűen nem kell pótolni.) A vizet a 16. órában pótoljuk utoljára színültig, utána már nem.
  Ezután a 21. órában a babérleveleket és csontokat kiemeljük az esetleg maradék felcserepesedett porcot a lébe kaparjuk. A szétfőtt inakat, porcokat botmixerrel péppé zúzzuk, hozzáadjuk még a maradék 4-5 db babérlevelet (tartósítónak a penész és gombaölő tulajdonsága miatt) és az egészet még 20 percig a sterilitás miatt újra forraljuk.
  A kapott zavaros levet ne szűrjük le,(!) felkeverés után osszuk el gondosan a kimosott (csíramentesített) hőálló edényekbe. (Dunsztoljuk le, mint az öreganyáink.) Semmit ne tegyünk bele pluszban, pl. répa, hús, bőr, petrezselyem, stb. Könnyen beköt kocsonyává szobahőmérsékleten is, ha 16- 22 óráig főztük. Hűtőben tárolva a zsír megfagy a tetején, – ez is tartósítja. Ebben is vannak értékes tápanyagok, melyek zsírban oldódtak. Ezt is ízesítve paprikával, római köménnyel be lehet juttatni a szervezetbe, pl.: kenyérrel, és hagymával is.
  Fogyasztása: Este lefekvés előtt 3-4 órával, félüvegnyi (3-4-5 dl,) mennyiségben kb. 3-4 napon keresztül fogyasszuk, majd szünet. Nem szükséges hozzá semmi mást enni, legfeljebb frisskenyeret. Pirospaprika hozzáadásával kellemes magyaros íze lesz, és nem érződik benne a főzés elején tapasztalt illat. Nagyon fontos, hogy ne legyünk „kiszáradva”, tegyük hígabbá a vérünket már előtte is sok vizet kell inni, a jó felszívódást segítve ezzel is.
  Elalvás után fél órával az ízületeink ellazulnak, (ez az un. „REM fázis”) a véráram feltölti az ízületi tok irha rétegét. (Ez érezhető is, míg be nem épül.) Onnan nyugalmi testhelyzetben folyamatosan az ízületbe épül a kinyert tápanyag. Ez természetes üzemmódja az egészséges szervezetnek, ha tud miből pótolni. 2-3 nap és helyre áll a működés, „kész a generál”. Öregebbek -70-90 évesek- esetében a mozgásszegény életmód a felszívódást, és a beépülést is lassítja, akkor 7-10 nap után vagy később van eredmény. Ne adjuk fel.
  Súlyosabb kopásos esetben, vagy nehezebb beépülés esetén, melynek sok oka lehet, Pl.: nedvkeringés elégtelensége, mozgás hiánya, stb. A kúrát 10-12 napos szünetekkel (mely a beépüléshez szükséges idő) meg lehet ismételni akár többször is. A pl.: térdkörnyékén érezhetően felhalmozódik tápanyag, de ennek idő kell a beépülésére. A felesleg csak átmegy, ha nincs helye. A hűtőben tárolt maradék adagot is így 10 napos szünetekkel ütemezve el lehet elfogyasztani. A zsírral fedett érintetlen üveg tartalma a hűtőben akár hónapokig is eláll.
  Méréseim alapján voltak, akiknek 36 óra alatt-, (pl.: nekem is) és volt, akinek 4 nap kellett a fájdalmai enyhítésére, illetve a járása megújítására. Az életkora és embere válogatja, kinek mennyi idő kell a javuláshoz. Van, aki az izmokat csak éjszaka vagy hosszabb fekvés után képes ellazítani. Segíthetünk egy pár lazító masszázzsal, szaunával, és magnézium + B 6-al is, stb. Ha nem vagyunk stresszesek, (sedadivPC ebben segíthet) nagyon gyorsan javul a ember állapota, a megfelelő mennyiségű főzetet ütemezett bevitelével a szervezetébe.
  Örömteli visszajelzés volt egy fiatal korábban síelő, jelenleg 50 é körüli hölgy esete. A korábbi nehézkes járásához képest, a főzet elfogyasztása után pár nappal már nem is érzi a lábain a korábbi járáskori ízületei fájdalmát. Neki már természetes a járás, jóval könnyebben lépcsőzik, és mint gyermekkorában vidáman futkározik. Az unokájával lépést tud tartani a parkban, erdőben, a gyermek nagy örömére.
  Hatása a fejlődő gyermekeknél: unokámnál is tapasztaltam, hogy amennyiben lassú a növekedésük a tápanyag szegényes, vagy elégtelen mennyiségű tápanyagok bevitele miatt, a kocsonyából kioldott tápanyagok elfogyasztása után – egyéb területekre is eljutva- a növekedésük látványosan felgyorsul, az agyuk által programozott mértékig.
  Esetemben, ahhoz képest, hogy már 25 éves koromban a sportorvos megállapította, hogy ha csak a gerincemet, csontvázamat nézné, akkor 60-70 év körülire saccolná az életkoromat a versenysport miatt. Mára 50 év felett, a főzet alkalmazása után 36 órával „kígyógerincem” lett, könnyen, kevesebb energiával lépcsőzök, nem is érzek izomfáradságot, ízületi fájdalmat a tetején. Ez 2015 óta így is maradt, de egyszer megismételtem a kúrát kíváncsiságból, hogy tudom e még fokozni a jót? Már csak picit tudtam. Ezért osztom meg bátran minden erre rászoruló sorstársammal ezt az egyszerűen elkészíthető olcsó főzetet. (Persze hamarabb is kitalálhattam volna 20 évvel, mennyivel több mozgási élményem lett volna. Azt a több százezer forintot, amit gyógyszerre költöttem, el utazgathattuk volna.)
  Ezzel a módszerrel az ok szűnik meg: az ízület tápanyaghiánya. Ettől kezdve a szervezet öngyógyítást tud végezni, míg ki nem fogy újra a tápanyagból. Hagyjuk, és segítsünk neki! Én 3 évente tervezem megismételni a kúrát, akár fáj, akár nem.
  A téli időszak kocsonya fogyasztási néphagyománya nem ok nélkül alakult ki. Hallgassunk Őseinkre, kövessük a több száz-, ezer éves tapasztalataikat, hiszen ők sokkal tovább éltek egészségesen. Ma is főznek kocsonyát, de mivel gyorsan, 2-4 óra alatt akarnak végezni vele, a hatóanyagok nem tudnak teljesen kifőni. Ezért nem is használ annyira. Növelni kell a főzési időt!!!!
  Gyakran előfordul, hogy egyébként csak néhány éves (!) tápanyag hiányról van szó, azonban a nagytöménységű főzet alkotó elemei mégsem épülnek be, mert fizikai akadálya van. Ekkor egy gyakori mai problémával találkozhatunk. Az állandó mély stressz miatt alváskor, még a REM fázisban sem lazulnak el az izmok, és emiatt az ízület lokális keringése minimálissá válik. (A meszesedés is okozhat hasonló hibát.) Ez a fajta önregenerálódási hiba, mely szintén az ízület károsodását okozhatja. Ennek egyik megoldása lehet a csontkovács általi kezelés, mely az ízületek környéki izmok felszabadítására, az ízületi tok nyújtására, bemozgatására, tehát a rugalmassága javítására irányul, mely az önregenerálódást újra lehetővé teszi.
  Van pár betegség, anyag, melynek valamelyik okozata blokkolja a szervezet ízületi öngyógyítását, tápanyaghiányossá válik az ízület akkor is, amikor a szervezet ugyan megkapja a tápanyagot, de a betegsége megakadályozza a beépülését. Ezek esetében az eredeti okot kell megszüntetni, tehát más módszerrel és sorrendben kell gyógyítani.
  Sajnos még van egyelőre gyógyíthatatlan, un. autoimmun lefolyású, (pl.: Rheumatoid artritis,) vagy csak műtéttel javítható betegség is, melyek eredete, nem csak a tápanyaghiányra, gyulladásra, de többnyire lelki okokra is vissza vezethetők. Ezt a problémát lelki szinten is kell kezelni. Erre a GNM is találhat megoldást. (Germán Medicina)
  Kovács Csaba Bp. 2015.-2018. évi visszajelzéseket is figyelembe véve. 2019.01.Tel: HUN TV