A vetőmagok és a biológiai sokféleség jelentős kalózkodása zajlik, nemcsak a vállalatok részéről – amelyek az egyesülések révén egyre kevesebbek és nagyobbak lesznek -, hanem a szupergazdag milliárdosok részéről is, akiknek gazdagsága és hatalma minden szeszélyüknek teret enged. Az élen a Microsoft mogul Bill Gates áll.(…)

A Bill és Melinda Gates Alapítvány a Világbankhoz hasonlóan jár el, pénzügyi hatalmát és képességeit arra használja, hogy átvegye az irányítást a mezőgazdaság felett, és befolyásolja a kormányzati és intézményi agrárpolitikát.

A CGIAR messze legnagyobb adományozójaként Gates sikeresen felgyorsította a kutatás és a vetőmagok átadását a tudományos kutatóintézetekből az árutermelő vállalatoknak, valamint a szellemi tulajdonjogokra vonatkozó törvények és vetőmagszabályozások révén központosította és megkönnyítette a szellemi tulajdonjogok és a vetőmagmonopóliumok kalózkodását.

Az IPES Food 2020. július 21-i nyílt levelében a következőképpen fogalmazza meg, hogy milyen sürgős a CGIAR átszervezése és az irányítás központosítása: „A CGIAR reformjának jelenleg zajló folyamata ezért elengedhetetlen és nagy közérdekű.

Az „One CGIAR” folyamat célja, hogy a CGIAR 15 jogilag független, de együttműködő, 15 országban működő központját egyetlen jogi személyiségű egységbe vonja össze. A lendületet ehhez a legnagyobb adományozók, nevezetesen a Bill és Melinda Gates Alapítvány, a Világbank, valamint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kormánya adta. (…)

Az „One CGIAR” célja, amelyet az „One CGIAR Common Board” felügyel, az „One Agriculture”, más néven „Gates Ag One” – Gates legújabb lépése a világ vetőmagellátásának ellenőrzésére. [5] Gates jelezte, hogy a CGIAR jelenlegi költségvetését több mint kétszeresére, évi 850 millió dollárról 2 milliárd dollárra fogja növelni. (…)

A Seed Freedom mozgalom felszólítja a CGIAR génbankokat, hogy adják vissza a gazdáknak az ellopott fajtákat. Az 1960-as évek óta tartó zöld forradalom tanulságai megmutatták, hogy a monokultúra kémiai útja aláásta a Föld élet- és élelmiszertermelő képességét, tönkretéve a biológiai sokféleséget, a talajt és a vizet, és hozzájárulva az éghajlatváltozáshoz. ‼️

Az elmúlt fél évszázad tapasztalatai világossá tették, hogy a vetőmag-, az élelmiszer- és a tudásszuverenitás az egyetlen életképes jövő az élelmezés és a mezőgazdaság számára.

Amellett, hogy a Gates a CGIAR vetőmagbankokban a gazdák vetőmagjai felett átveszi az ellenőrzést, jelentős összegeket fektet be a világ minden tájáról származó vetőmagok összegyűjtésébe és tárolásába a sarkvidéki szigetcsoporton található Svalbard Global Seed Vaultban – más néven a Doomsday Vaultban -, amelyet a világ vetőmagjainak globális tárolására hoztak létre. (…)

A vetőmagtárolóban tárolt hozzáférések legnagyobb része rizs, búza és árpa; több mint 150 000 minta búzából és rizsből, és közel 80 000 minta árpából. A jól reprezentált növények közé tartozik még a cirok, a Phaseolus babfajok, a kukorica, a tehénborsó, a szójabab, a kikuyu fű és a csicseriborsó.

Az olyan növénykultúrák, mint a burgonya, a földimogyoró, a Cajanus bab, a zab és a rozs, a lucerna, a Triticosecale gabonahibrid és a káposztafélék 10 000-20 000 vetőmagmintával képviseltetik magukat.”.

https://strangesounds.org/2022/03/warning-bill-gates-has-taken-control-of-the-global-production-and-warehousing-of-seeds.html
https://t.me/nityatelegram