„Etikai szakértő vagyok, és úgy gondolom, hogy a szexrobotok JÓK lesznek a társadalom számára, mivel az emberek „változatosan fejlődnek”

Mivel a mesterséges intelligencia technológia folyamatosan fejlődik, sokan kíváncsiak lehetnek a szexrobotok erkölcsi vonatkozásaira, és arra, hogy ezek hogyan hatnak a társadalomra. Egy etikai szakértő azonban azt állította, hogy a szexrobotok valójában jót tesznek a társadalomnak, mivel az emberek fejlődnek, ha különféle lehetőségek elé állítják őket.

A Manitoba Egyetem Szakmai és Alkalmazott Etikai Központjának igazgatója, Neil MacArthur a Men’s Health című cikkében kifejti, hogy a szexrobotok segítenek kezelni az „intimitást és a nemi egyenlőtlenséget”. MacArthur úgy véli, hogy a szexrobotok segítenének azokon az embereken, akik nem férnek hozzá a szexuális partnerekhez olyan tényezők miatt, mint az életkor, az egészségi állapot vagy a „hagyományos vonzerő szintje”.

„Sokat beszélünk az oktatáshoz való hozzáférésről. Sokat beszélünk az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésről” – mondta MacArthyr a portálnak. „Miért törődünk ezekkel a dolgokkal? Az egészség emberi java, az oktatás emberi java, a tudás emberi java. Nos, a szex és az intimitás. Ezek ugyanúgy emberi javak.”

A szexrobotok ellenzői aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy ez a hozzáférhetőség társadalmi elszigetelődést szülne, mivel a robotok könnyebb megoldást jelentenének, mint az emberek. 

MacArthur azonban nem ért egyet ezzel az elképzeléssel, azzal érvelve, hogy az emberek nem feltétlenül mindig a legegyszerűbb lehetőséget választják. „Alapértelmezetten a változatosságra törekszünk, és így haladunk előre az életünkben és a karrierünkben is – azzal, hogy a keményet választjuk a könnyű helyett” – magyarázza.

Ezenkívül MacArthur szerint az emberek viszonzott vágyra vágynak, amit a robotok csak remélhetnek, hogy egy nap utánozzák. Bár a robotok már valóságnak számítanak, a technológia még nem elég jó a szexrobotokhoz; a legközelebbi dolgaink inkább szexbabák.

https://www.the-sun.com/news/5028048/ethics-expert-sex-robots-good-for-society/