A mainstream médiában rengeteg hamis fényképes illusztráció làtott napvilágot az ukrajnai helyzetről. Ès iíme ahogyan kiderül sok esetben az igazság..

Vannak akik a régi híreket (2016) teszik fel, mintha most történtek volna… 

Az olasz állami televízió az oroszok által bombázott Kijevet mutatja. A baj csupán annyi, hogy a jelenetek egy videojátékból származnak

 

Az Egyesült Államok és a NATO szereplői sok képet tettek közzé Zelenszkijről, amint bátran küzd az orosz elörenyomulás ellen. A probléma az, hogy a képek tavaly áprilisiak!

 

Fotó a Newsmax-tól, az ukrajnai konfliktusról…   Csakhogy a kép 2015-ből való

 

CNN is régi, 2015-ből származó fotókat használ a háború illusztrálására

 

Ukrán katona elhagyja szerelmét, hogy harcoljon a hazájáért.. abszolút megszakad a szív..   Kár, hogy a kép egy filmből való!!!

 

RTL news. élő blog.. áttekintés, mi történik Ukrajnában  / kár hogy a kép egy 2010-es filmből való (Brest Fortress)

 

Euromaiden PR:.  A 7. is zuhan.. kép, mely véletlenül egy az Egyesült Királyságban megszervezett légi show felvételeiből származik… 

 

Carl Bildt, Svédország korábbi miniszterelnöke posztol:  „ezek azok a fotók, amelyek sokáig bennünk élnek majd”  ….  Kár, hogy e képek 2013-ból származnak

 

The Times / The Sun / Daily Express / Daily Mail / The Guardian / Mirror mind ugyanazt a női arcot mutogatja, mint háborús sebesültet, aki 2018-ban is szerepelt egy gázrobbanás túlélöjeként. 

 

A fawrynotsawry-n látott képek a @nu.nl oldalon és hírekben egy légibemutatóról származnak 2020-ból

 

„Élő közvetítés” valojában egy 6 évvel korábbi Youtube videó részlete

 

„Menj vissza a hazád a”: bátor fiatal lány száll szembe Putyin behatoló katonájával…  Valójában 9 évvel ezelőtti a kép 3s a hölgy palesztinába.

 

 

CNN riportere, akit megöltek Afganisztánban.. most újra meghal, mint az Ukrán-Orosz konfliktus első amerikai áldozata

 

Igy készülnek a propaganda filmek, tudósitások…