Krími-kongói vérzéses láz, leptospirózis, agyhártyagyulladás és hantavírusok, koronavírus-fertőzések, rubeola, diftéria, tuberkulózis, kanyaró, afrikai sertéspestis.. ezek mind szóbajönnek.

Az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős államtitkára a politikai ügyekért felelős államtitkár éppen most ismerte el a szenátus külügyi bizottságának, hogy „Ukrajnának vannak biológiai kutatási létesítményei”, és attól tartanak, hogy az oroszok kezébe kerülnek…

Nem új keletű a gyanú, hogy az USA illegálisan kutat kórokozókat a Pentagon által ellenőrzött ukrajnai és grúziai biolaboratóriumokban, azaz a biológiai fegyverekről szóló egyezményt megsértve. Mivel az USA megtagadja a laboratóriumok független ellenőrzését, ez eddig nem volt ellenőrizhető. Most az orosz hadsereg átvehette az ukrajnai laboratóriumok ellenőrzését, és megtudhatta, hogy mit kutatnak ott.

Az orosz hadsereg arról számolt be, hogy számos dokumentum került a birtokába, amelyek ezt megerősítik. Az ukrán egészségügyi minisztérium az orosz katonai művelet kezdetének napján utasította az ország biolaboratóriumait, hogy semmisítsenek meg minden kórokozótörzset. Az ezt megerősítő ukrán dokumentumokat az orosz védelmi minisztérium is nyilvánosságra hozta. Erről már beszámoltam, és hivatkoztam a dokumentumokra, a cikket itt találja.

Az első nyilvánosságra hozott dokumentumok még nem mutattak ki igazán kritikus kórokozótörzseket, bár az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a kritikusabb információkat tartalmazó fennmaradó dokumentumokat még vizsgálja, és később fogja nyilvánosságra hozni. Ennek egy részét most egy sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra.

Az orosz védelmi minisztérium sajtónyilatkozatának fordítása:

Az orosz védelmi minisztérium többször is utalt azokra a katonai-biológiai programokra, amelyeket a Pentagon a posztszovjet területen folytat.

Ukrajnában többek között több mint 30 biológiai laboratóriumból álló hálózatot hoztak létre, amelyek kutatási, egészségügyi és járványügyi laboratóriumokra oszthatók.

A munkát a Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökség (DTRA) végzi az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának megbízásából. A projektekben katonai kötődésű vállalatok, elsősorban a Black and Veatch vesznek részt.

Három fő munkaterület van. Az első a biológiai helyzet figyelemmel kísérése a NATO-blokk országai katonai kontingenseinek kijelölt működési területein, ahogy a Pentagon magyarázza.

A második a veszélyes mikroorganizmusok törzseinek begyűjtése és exportja az Egyesült Államokba. A harmadik a potenciális régióspecifikus biológiai harcanyagok kutatása, amelyeknek természetes gyújtópontjaik vannak, és átvihetők az emberre.

A Pentagon például 2021 óta végzi a „Zoonózisok diagnosztizálása, felügyelete és megelőzése az ukrán fegyveres erőknél” című projektet, amelyet 11,8 millió dollárral finanszíroznak.

Az FSZB által most nyilvánosságra hozott titkos ukrajnai dokumentumok szerint az orosz határ közelében lévő laboratóriumok közül legalább az egyikben rendkívül veszélyes biológiai harcanyagok kutatását végezték”.

Az ukrán dokumentumokból az is kiderül, hogy a szereket állítólag február 24-én Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter utasítására megsemmisítették.

@unser-mitteleuropa (https://unser-mitteleuropa.com/erbeutete-geheimdokumente-ukraine-forschte-an-biologischen-kampfstoffen-usa-versuchte-zu-verschleiern/)

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetsége szombaton eltávolított weboldaláról minden dokumentumot a Pentagon által finanszírozott ukrajnai biolaborokról. Ezt írja Dilyana Gaytanzhieva oknyomozó újságíró a közösségi médiában.

A nagykövetség munkatársai elfelejtették eltávolítani azt a dokumentumot, amely szerint a Pentagon két új biolabort finanszíroz Kijevben és Odesszában.

Ukrajnának nincs ellenőrzése a 

https://uncutnews.ch/das-pentagon-will-nicht-dass-sie-diese-dokumente-ueber-biolabore-in-der-ukraine-sehen/

Az Európai Unió külső határain a biológiai biztonság biztosítására irányuló ukrán-német kezdeményezés végrehajtásának részeként a német védelmi minisztérium 2020-ban és 2021-ben felmérést végzett a krími-kongói vérzéses láz, a leptospirózis, az agyhártyagyulladás és a hantavírusok kórokozóiról Ukrajnában.

A koronavírus-fertőzések kezelésére és megelőzésére szolgáló szerek tesztelése ürügyén több ezer, főként szláv származású beteg szérummintáját szállították Ukrajnából az amerikai hadsereg Walter Reed Kutatóintézetébe.

Ugyanakkor a biológiai laboratóriumok tevékenysége, amelyek tevékenységét 2014 óta figyelemmel kísérjük, valamint az ukrán egészségügyi rendszer úgynevezett „reformjának” az Egyesült Államok által végrehajtott programja a különösen veszélyes és gazdaságilag jelentős fertőzések előfordulásának ellenőrizhetetlen növekedéséhez vezetett.

Ukrajnában nőtt a rubeola, a diftéria és a tuberkulózis megbetegedések száma. A kanyaró előfordulása több mint százszorosára nőtt. Az Egészségügyi Világszervezet Ukrajnát a gyermekbénulás kitörésének magas kockázata által fenyegetett országgá nyilvánította. (A fordító megjegyzése: A laboratóriumok közelében előforduló szokatlan fertőző betegségek ilyen furcsa csoportjairól az elmúlt években többször is beszámolt az ukrán sajtó).

Úgy véljük, hogy 2007-ben a Pentagon által működtetett grúziai biolaborban az afrikai sertéspestis egy fokozottan fertőzőképes törzsét állították elő. Elterjedése jelentős gazdasági károkat okozott számos országnak, köztük Ukrajnának és Lengyelországnak, és kizárta őket a sertéshúsexportból.

Az Orosz Fegyveres Erők NBC Védelmi Erők Főnökének Hivatala folyamatosan elemzi a biológiai helyzetet Ukrajna területén.

Adataink szerint a biológiai programok nem tervezett megszüntetése zajlik. Az elemzett dokumentumok megerősítik, hogy az ukrán egészségügyi minisztérium február 24-én utasítást adott a laboratóriumokban lévő bioagensek teljes megsemmisítésére.

Ugyanakkor a laboratóriumokban dolgozó felelősöknek adott utasítások elemzése azt mutatja, hogy a gyűjtemények felszámolására vonatkozó utasítás célja a gyűjtemények helyrehozhatatlan megsemmisítése. Úgy tűnik, hogy Ukrajnából már mindent kivontak, ami a katonai-biológiai program folytatásához szükséges.

A megsemmisítési jegyzőkönyvek elemzése azt mutatja, hogy a lvivi biolaboratóriumban a pestis, a lépfene és a brucellózis kórokozóival, a harkivi és poltavai laboratóriumokban pedig a diftéria, a szalmonellózis és a vérhas kórokozóival dolgoztak. Íme néhány példa: csak Lvivben 232 leptospirózis-kórokozóval, 30 tularémiával, 10 brucellózissal és 5 pestissel fertőzött konténert semmisítettek meg. Összesen több mint 320 konténer semmisült meg. A nómenklatúra és a biopatogének nagy száma a katonai biológiai programok keretében végzett munkáról tanúskodik.

A Pentagon tisztviselői tisztában vannak azzal, hogy nagyon valószínű, hogy a biológiai és toxinfegyverekről szóló egyezmény Ukrajna és az Egyesült Államok általi megsértését fogják megerősíteni, ha ezek a gyűjtemények orosz szakértőkhöz jutnak el. A mikroorganizmusok patogén tulajdonságainak szintetikus biológiai módszerekkel történő javítására irányuló munkáról van szó.

Ez önmagában megmagyarázza a felszámolási művelet sietségét.