Fiatal férfiaknál és sportolóknál talált vakcinás szívizomgyulladás oka.

A szívizomgyulladás az egyik leggyakoribb halálozási ok, amikor ismét „hirtelen és váratlanul” teljesen egészséges fiatal férfiak és sportolók halnak meg vagy szenvednek súlyos egészségkárosodást. Már több mint 300 sportoló halt meg hirtelen szívhalálban! De miért éppen ezt a csoportot sújtja? Egy új publikáció (preprint) összefüggést mutat ki az mRNS SARS-COV-2 injekciót követő megnövekedett katekolamin-szintekkel.‼️

Amióta a SARS-CoV-2 ellen mRNS-oltásokat végeztek, gyakran nyomással vagy szigorú előírásokkal, alig telt el egy hét, hogy ne fordultak volna elő súlyos szívbetegségek, gyakran halálos szívleállással járó, férfi serdülőknél és fiatal felnőtteknél. Eddig több mint 300 sportoló esett össze. 

Ezt gyakran közvetítették élőben a televízióban, itt hirtelen szívhalálról beszélünk! 

A szívizomgyulladást sok embernél eleinte nem veszik észre, de a szívizomszövet maradandó károsodása következik be, ami nagymértékben csökkenti a teljesítményt. Az orvostudomány nem ismer olyasmit, mint az „enyhe szívizomgyulladás”. Nekrózis mindig előfordul, vagyis elhal a szívizomszövet. Ez emberben nem regenerálódik. Az elrettentő fejleményekre tekintettel a szakemberek igyekeznek tisztázni a hátteret!

A „védőoltás” eltéríti a stresszhormonok termelését a mellékvesékben 

Februárban megjelentek Cadegiani Flávio São Pauló-i endokrinológus (hormonspecialista) kutatási eredményei úgynevezett preprint formájában. Ez egy előzetes publikáció, amely még nem kapott szakértői értékelést annak érdekében, hogy az eredmények gyorsabban elérhetőek legyenek a nagyközönség számára. Ez egy olyan munka, amely a már ismert kutatási eredmények áttekintésén és újraértékelésén alapul. 

A szerző megállapításai szerint a szervezetben a katekolaminok, az adrenalin, a noradrenalin és a dopamin csoportjába tartozó stresszhormonok (amelyek jobban felelősek a hajtóerő és a motiváció növeléséért) a fő kiváltó okai az mRNS SARS-CoV-2 vakcinák által kiváltott szívizomgyulladásnak, és valószínűleg a szívhalálnak. 

A katekolaminok a mellékvesében, a vese tetején található endokrin mirigyben termelődnek. A mellékvesében, az úgynevezett velőben a katekolaminokat termelő sejtek (kromaffin sejtek) egyben a tüskefehérjék termelőhelyei is az mRNS-oltás után. Ennek eredményeként több stresszhormon termelődik egyszerre. 

Miért érinti különösen a fiatal férfiakat és a fiatal sportolókat a szívizomgyulladás?

Egyrészt a SARS-CoV-2 oltás után egy enzim a dopamint noradrenalin stresszhormonná alakítja. A férfi serdülők szervezete viszont erősebben reagál a katekolaminokra, reaktívabb, ami a férfihormonok, az androgének magasabb szintjével is összefügg. Ráadásul a fiatal sportolók vérében egyébként is magasabb a stresszhormonok koncentrációja, és magasabb a reaktivitásuk is, mint társaik. 

Összefoglalva, hiperkatelinerg állapotról beszélünk. Ha ekkor a tüskefehérjék termelődése a mellékvesékben is megnövekszik, akkor a szívizomszövet, a szívizom fokozott igénybevételnek van kitéve, és a szív működésében fokozott zavarok lépnek fel (kardiomiopátia)