részlet:
„”Egy hétig beszélünk erről a konfliktusról, de ez már nyolc éve tart” – mondta Bonnel. „13 000 halott volt, az emberek kimerültek”. Az újságíró szerint a Donbasszban élő civileket bombázza az ukrán hadsereg. „Megvan a bizonyíték, ehhez kétség sem férhet” – mondta Bonnel.

Kedden Donyeckben járt, ahol helyi idő szerint délután fél négy körül az ukrán hadsereg bombázásában két civil meghalt. „Nyolc éve tart a polgárháború. 13.000 halott. Az elmúlt három napban megnőtt a támadások száma” – írta a Facebookon.

Felhívjuk figyelmét, hogy a képek sokkolónak tekinthetők. A videóból kiderül, hogy a bombázás pusztító erejű volt. „Sajnálom, de háborúban állunk” – mondta.

Bernard-Henri Lévy francia újságíró kétségeit fejezte ki a felvételek hitelességét illetően. Bonnel ezután az áldozatokról készült fotókat posztolta a közösségi médiában, hogy bizonyítsa, hogy azok hitelesek.

A háborús újságíró szerdán egy donyecki külvárosban járt, ahol egy 83 éves nagymamával beszélgetett. A szomszédja házát felrobbantotta egy ukrán gránát.

A Facebookon Bonnel azt írja, hogy a kijevi kormány évek óta minden nap bombázza a kelet-ukrajnai lakosságot. A köztisztviselők és az orvosok nyugdíját és fizetését sem fizetik tovább. Az emberek éheznek. A hatóságok a Luhanszkban és Donyeckben élő több millió ukrán állampolgárt „terroristáknak” minősítették – mondja.”